-->

Monday, January 26, 2009

artikel berhubung
untung kalau buat artikel berhubung ni...?..erm, mudah la kalau org nak baca..artikel apa selepas tu...cba la dulu...nak cerita pon x reti..


ikut la langkah2 bawah ini:
1. Login ke blogger Blogger
2. Pilih menu "Layout-->Edit HTML"
3. tandakan kotak "Expand Widgets Template".
4. Kemudian download "SCRIPT INI"
5. Buka file tersebut kemudian copy semua script yang ada kat dalam tu.
6. Pastu cari kode ini <data:post.body/>
dan letakkan script tadi dibawahnya. Untuk blog yang ada "readmore", selalunya ada 2 kod kat ctu. masukkan kod tadi kat kod pertama bukan kod kedua.
7. kalau dah siap..save la template tu.

Tambahan:
kalau dah jadi, kemudian korang nak tukar plak tulisan
"Related Posts by Categories"
..korang cari je kod yang tadi tu kat HTML, terus je gantikan dengan text/tulisan yg korang suka. siap...!

2 comments:

6ARAB2'08 SITES said...

nape x leh download script 2..........

yuszas said...

huhu...
dah lama x cek...ada yg terclap la ni..

Post a Comment

komen anda sangat dialu-aluan

Update Download

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?