-->

Friday, January 23, 2009

jadikan paparan blog sama besar dimana2 komputer
kali ni saya nak kongsi bagaimana nak jadikan blog kita tetap sama saiz seperti mana asl2 kita buat kerana sebelum ni dah banyak kali saya buat blog tapi lain2 saiz paparan. kalau buka di mozilla, jadi lain. kalau buka di ie jadi lain jugak. dn selalu jugak terkesan kalau bukak di komputer yang saiz monitornya lain dari monitor yang kita guna untuk buat blog.

caranya mudah dan simple. gunakan format % dn bukan px. contoh;

salah =
width: 340px;

betul =
width: 99%;


begitu jugak dengan ulisan dan selainnya. apa2 code yang gun px, boleh la tukar kepada %. Mudahkan?

Kalau ada soalan, jangan malu untuk bertanya.

3 comments:

deenoh said...

wah..gawat ni nak tukar semuanya...ada cara paling mudah tak bro..macam sekali klik semua px tukar ke %..http://bloginfotips.blogspot.com

hermansyach501 said...

wooowww,.. keren abizzz boz,... aku ingin buat yang tampilan depannya seperti www.greenlightph.ning.com kebetulan aku punya blog buatan dari ning juga,.... hemmm kalau tukeran link gimana,... add ym aku di sykoboys@yahoo.com.

yuszas said...

ning ya? hurm.. saya nggak tau gi mana lihat code ning .. kalau mau buat mcm ning gna blogger ... mungkin boleh tapi x boleh buat grouping serupa ning

Post a Comment

komen anda sangat dialu-aluan

Update Download

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?

  • Tiada Link

    Harap maaf. Tiada update download yang terbaru. Ada sapa2 nak sumbangkan benda untuk didownload?