Bahan-Bahan:
- 30 gram agar-agar
- 1 tin susu cair
- 2 cawan gula
- 5 cawan air
- 2 biji telur (dipukul)
- 3 camca besar tepung kastard (bancuh dengan sedikit air) 2 sudu mentega
- 1 tin buah koktail
- 1 biji kek gulung
- secubit garam
- 1 camca teh asen vanilla
Cara:
- Rendam agar-agar selama setengah jam.
- Potong kek gulung.
- Susun ke dalam loyang sehingga menutupi bahagian bawah dan tepi loyang.
- Curahkan sirap buah koktail ke atas kek tadi sehingga agak masak.
- Kemudian masak agar-agar bersama air dan secubit garam.
- Masak sehingga agar-agar betul-betul hancur.
- Masukkan gula.
- Kacau hingga mendidih.
- Selepas itu masukkan susu cair, telur dan tepung kastard serta mentega.
- Kacau hingga sebati.
- masukkan asen Vanilla.
- Bila agak mendidih masukkan buah koktail.
- Biarkan mendidih dan angkat.
- Curahkan agar-agar tadi ke dalam loyang yang disusun kek.
- Biarkan ia sejuk dan membeku.
Cadangan Hidangan:
Boleh dihidang bersama aiskrim perisa vanilla atau coklat.
0 comments:
Post a Comment
komen anda sangat dialu-aluan