Bahan-Bahan:
- 30 gram agar-agar
 - 1 tin susu cair
 - 2 cawan gula
 - 5 cawan air
 - 2 biji telur (dipukul)
 - 3 camca besar tepung kastard (bancuh dengan sedikit air) 2 sudu mentega
 - 1 tin buah koktail
 - 1 biji kek gulung
 - secubit garam
 - 1 camca teh asen vanilla
 
Cara:
- Rendam agar-agar selama setengah jam.
 - Potong kek gulung.
 - Susun ke dalam loyang sehingga menutupi bahagian bawah dan tepi loyang.
 - Curahkan sirap buah koktail ke atas kek tadi sehingga agak masak.
 - Kemudian masak agar-agar bersama air dan secubit garam.
 - Masak sehingga agar-agar betul-betul hancur.
 - Masukkan gula.
 - Kacau hingga mendidih.
 - Selepas itu masukkan susu cair, telur dan tepung kastard serta mentega.
 - Kacau hingga sebati.
 - masukkan asen Vanilla.
 - Bila agak mendidih masukkan buah koktail.
 - Biarkan mendidih dan angkat.
 - Curahkan agar-agar tadi ke dalam loyang yang disusun kek.
 - Biarkan ia sejuk dan membeku.
 
Cadangan Hidangan:
Boleh dihidang bersama aiskrim perisa vanilla atau coklat.
0 comments:
Post a Comment
komen anda sangat dialu-aluan